09 septembrie, 2024
09 septembrie, 2024
09 septembrie, 2024
sportivilor de performanta;
practicantilor de culturism;
pacientilor cu afectiuni musculare.
cresterea fluxului sanguin;
stimularea procesului de refacere tisulara;
cresterea fortei musculare;
adaptarea contractiei fibrelor musculare la tipul de stimulare electrica;
scaderea riscului de atrofie musculara.
spasm muscular;
Stimularea electrica produce relaxarea musculaturii, in cazul pacientilor care prezinta spasm muscular. Printre patologiile care duc la aparitia spasmului muscular se regasesc inflamatia nervului sciatic si anomaliile posturale (scolioza).
atrofie musculara;
alterarea tonusului muscular;
mialgii (dureri musculare);
In cazul mialgiilor, efectuarea unor sedinte de electrostimulare produce o scadere a intensitatii durerilor musculare. Stimulii electrici moduleaza activitatea receptorilor pentru durere. Astfel, o cantitate mai mica de receptori specifici durerii va ajunge la nivel cerebral. De asemenea, prin electrostimulare musculara are loc o crestere a secretiei de endorfine, substante cu rol analgezic.
incontinenta urinara;
neuropatie periferica;
bursita;
artrita;
fibromialgie;
fasciita plantara;
metatarsalgie
tendinita;
exostoze (hallux valgus);
scleroza multipla;
anomalii posturale (scolioza).
reducerea tumefactiei (edemului, umflaturii);
scaderea intensitatii durerii cronice;
reeducare musculara;
accelerarea procesului de refacere a tesuturilor musculare;
cresterea mobilitatii;
scaderea riscului de atrofie musculara;
reducerea disconfortului;
combaterea spasmului muscular;
imbunatatirea circulatiei sanguine locale;
scaderea gradului de atrofie musculara.
eritem local cutanat;
senzatia de arsura;
febra musculara;
disconfort local.
epilepsie;
sarcina in curs;
stimulatoare cardiace;
patologii maligne;
tromboflebita;
leziuni cutanate netratate;
afectiuni cardiace;
tromboza;
sindrom Raynaud;
defibrilator implantat;
hipersensibilitatea testului cutanat.
globilor oculari;
glandei tiroide (regiunea anterioara a gatului);
organelor reproducatoare;
zonelor de crestere osoasa la copiii si adolescenti.
masajul;
terapia cu ultrasunete;
aplicarea unei comprese cu gheata;
exercitiile de tonifiere a musculaturii;
aplicarea unei comprese calde;
medicatia antialgica;
Multi pacienti vor sa afle cat mai multe despre electrostimularea musculara inainte de a incepe tratamentul, avand diverse intrebari despre eficienta, siguranta si modul de aplicare. Iata cateva raspunsuri la cele mai frecvente intrebari:
Senzatia nu este dureroasa, ci mai degraba una de furnicaturi sau vibratii. Intensitatea tratamentului se ajusteaza in functie de toleranta fiecarui pacient, incepand de la niveluri foarte scazute si crescand treptat. Majoritatea persoanelor descriu senzatia ca fiind neobisnuita la inceput, dar tolerabila si chiar placuta pe masura ce corpul se obisnuieste cu impulsurile electrice.
Dupa o accidentare, electrostimularea poate fi folosita doar sub indrumarea unui fizioterapeut sau medic specialist. In faza acuta a unei leziuni (primele 48-72 ore), este contraindicata deoarece poate agrava inflamatia. In faza de recuperare, implementata corect, poate accelera vindecarea si reduce atrofia musculara, dar momentul potrivit difera de la caz la caz.
Electrostimularea functioneaza excelent in combinatie cu alte metode terapeutice precum masajul, kinetoterapia, terapia cu ultrasunete sau terapia cu laser. Electrostimularea musculara poate fi integrata mai degraba intr-un program complet de recuperare, decat sa fie utilizata ca metoda izolata. Discuta cu fizioterapeutul despre crearea unui plan personalizat care sa combine metodele potrivite pentru afectiunea ta.
Desi in general sigura, electrostimularea nu este recomandata persoanelor cu stimulatoare cardiace, defibrilatoare implantabile, pompe de insulina, in timpul sarcinii (mai ales in zona abdominala sau lombara), persoanelor cu epilepsie, sau in zonele cu metale implantate. De asemenea, nu se recomanda aplicarea directa pe zone cu varice severe, tromboflebita, sau pe piele cu leziuni deschise, infectii sau inflamatii acute.
Electrostimularea nu poate inlocui complet beneficiile exercitiilor fizice conventionale, deoarece nu ofera aceleasi avantaje cardiovasculare, coordinative si metabolice. Este mai degraba un instrument complementar, foarte util in situatii specifice precum recuperarea dupa interventii chirurgicale, perioadele de imobilizare, sau ca adjuvant in antrenamentele sportivilor de performanta. Rezultatele optimale apar atunci cand electrostimularea este combinata strategic cu un program adecvat de exercitii fizice active.
Programeaza-te
online
Programeaza-te
online
Ai fost deja la noi și ai de programat ședințele de recuperare?
Ai fost deja la noi și ai de programat ședințele de recuperare?
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Kinetic Sport & Medicine in legatura cu serviciile medicale solicitate
Utile
Servicii
Afectiuni adulti
Afectiuni copii
Abonează-te la newsletter pentru a afla noutățile despre serviciile și ofertele noastre.
Ne pare rău :(
Abonarea nu a reușit.
Te rugăm să încerci din nou, acum sau mai târziu.