Durerea de spate, “moda” nociva din zilele noastre

Evolutia joburilor a cunoscut schimbari majore in ultimii ani. In timp ce unele domenii de activitate se dezvolta exponential, altele dispar sau sunt inlocuite. Desi traim in epoca vitezei, iar stilul de viata e tot mai haotic, sarciniile pe care le facem devin tot mai sablonizate. Sedentarismul se instaleaza incet-incet, iar durerea de spate preia controlul.

Fie ca iti traiesti visul si pui in practica ceea ce iti place sau faci compromisuri la un job in care nu te regasesti, sanatatea nu este de neglijat. Postura incorecta, orele in care uiti sa te misti, alimentatia nesanatoasa sau lipsa somnului au efecte devastatoare asupra organismului.

Stilul nostru de viata contine o serie de obiceiuri nocive care ne aduc in situatia de a acuza dureri de spate sau disconfort in zona lombara. Detalii precum greutatea gentii, inaltimea tocurilor, vechimea saltelei, pozitia pe care o adopti la birou sau postura generala a corpului pot cauza durerea de spate.

Pentru a rezolva cauza, trebuie sa cercetezi in profunzime problema, iar cand complexitatea acesteia e mai mare decat te astepti, este timpul sa apelezi la specialisti. Schimbarea saltelei sau o alergare de 5 minute pe zi nu va rezolva problema, ci doar va ameliora simptomele.

Cu totii am experiementat la un moment dat durerile de spate, insa acestea nu ar trebui sa fie o piedica in fata obiectivelor noastre zilnice. Durerea nu trebuie lasata sa castige teren si trebuie sa manifestam grija fata de corpul nostru.

Cand sunt atatea de explorat, limite de depasit si senzatii de trait, nu ai vrea sa te opreasca durerea de spate, sa te tina captiv in scaunul biroului si sa vezi cerul doar de pe geam. A te obisnui cu durerile de spate si a neglija problema nu o vor face sa dispara. Trateaza asadar orice durere suparatoare si incepe sa faci lucrurile pe care ti le doresti!

Pentru diagnosticarea corecta, consiliere si tratament, Kinetic Sport Medicine a adunat cei mai buni specialisti kinetoterapeuti si fizioterapeuti. Echipa tanara si calificata, aparatura moderna si tehnologia de ultima generatie ofera suport si solutii pentru pacientii care se confrunta cu aceste dureri.

 

Asadar, alege sa nu imbratisezi durerea, ci sa ai un stil de viata sanatos!

DESCOPERA articole
Citeste ultimele noutati.