Bucuresti Caramfil
Bucuresti the Light
Cluj
Iasi
Procedurile de recuperare medicală pot varia în funcție de afecțiunea sau condiția medicală a pacientului și includ:
Gimnastica medicală poate implica o varietate de tehnici și exerciții, inclusiv:
exerciții de întindere și flexibilitate pentru a îmbunătăți mobilitatea articulațiilor și a mușchilor;
exerciții de întărire musculară pentru a crește puterea și rezistența mușchilor;
exerciții de echilibru și coordonare pentru a îmbunătăți stabilitatea și controlul neuromotor;
exerciții de respirație pentru a îmbunătăți funcția pulmonară și capacitatea respiratorie;
tehnici de relaxare și control al durerii pentru a reduce disconfortul și tensiunea musculară.
Procedurile de recuperare medicală se adresează persoanelor care suferă de diverse probleme medicale cu impact asupra mobilității, flexibilității și forței musculare, precum și celor care au probleme de echilibru și postură a corpului.
Oricare dintre tehnicile de recuperare medicală, adecvat utilizate și adaptate în funcție de nevoile pacientului pot fi utilizate ca parte a unui program de recuperare postoperatorie sau posttraumatică, precum și pentru tratarea afecțiunilor cronice, cum ar fi osteoartrita, artrita reumatoidă sau fibromialgia. De asemenea, poate fi benefică pentru prevenirea sau reducerea riscului de apariție a problemelor de sănătate și pentru îmbunătățirea performanțelor sportive sau a stării generale de sănătate. De proceduri pot beneficia cu mari avantaje și femeile în perioada pre și post natală.
Modul în care se desfășoară o ședință de recuperare medicală poate varia în funcție de afecțiunea tratată și de nevoile individuale ale pacientului, dar, în general, urmează aceeași structură de bază, care include:
Evaluarea inițială, pentru a determina starea de sănătate a pacientului și pentru a identifica obiectivele terapeutice specifice. Poate include o discuție despre istoricul medical al pacientului, o examinare fizică și, eventual, teste suplimentare (radiografii sau imagistică prin rezonanță magnetică).
Planul de tratament realizat pe baza evaluării inițiale, fizioterapeutul sau medicul specialist va crea un plan de tratament personalizat, care poate include exerciții specifice, numărul de repetări, durata și frecvența ședințelor de gimnastică medicală. Planul poate fi ajustat pe parcursul tratamentului, în funcție de evoluția stării de sănătate a pacientului.
Atât evaluarea inițială, cât și planul de tratament se realizează în cadrul evaluarii dinaintea primei ședințe împreună cu specialistul în recuperare medicală. Se poate reveni asupra acestor etape și ulterior, atunci când este necesară o reevaluare a stării pacientului.
Ședințele de terapie decurg conform planului stabilit inițial, cu ajustări care să corespundă la nevoile și progresul pacientului. Este foarte important de știut că respectarea planului terapeutic, a numărului de ședințe de terapie individualizată indicat și a frecvenței acestora influențează în mod absolut rezultatele obținute de pacient. Totodată este important ca pacientul să respecte instrucțiunile și recomandările terapeutului și să efectueze exercițiile corect și în siguranță, pentru a obține cele mai bune rezultate și pentru a evita apariția complicatiilor.
O sesiune de terapie cuprinde:
încălzirea – înainte de a începe exercițiile, pacientul va efectua o rutină de încălzire, pentru a pregăti musculatura și pentru a reduce riscul de apariție a leziunilor. Aceasta poate include stretching, exerciții de respirație și alte activități ușoare de întindere.
exercițiile specifice – pacientul va efectua exercițiile recomandate, concepute pentru a aborda problemele individuale, cum ar fi slăbiciunea musculară, durerea sau inflamația.
etapa de cool-down – la sfârșitul ședinței, pacientul va trece printr-o perioadă de cool-down (revenire după efort), pentru a ajuta la reducerea tensiunii musculare și pentru a preveni leziunile. Această etapă poate include exerciții de stretching și exerciții de respirație.
Evaluarea finală – la finalul ședinței, kinetoterapeutul poate efectua o evaluare finală pentru a observa progresul pacientului și pentru a face ajustări la planul de tratament, dacă este necesar.
Afecțiuni pentru care poti solicita serviciul
Afecțiuni pentru care poti solicita serviciul
Programeaza-te
online
Programeaza-te
online
Ai fost deja la noi și ai de programat ședințele de recuperare?
Ai fost deja la noi și ai de programat ședințele de recuperare?
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Kinetic Sport & Medicine in legatura cu serviciile medicale solicitate
Utile
Servicii
Afectiuni adulti
Afectiuni copii
Abonează-te la newsletter pentru a afla noutățile despre serviciile și ofertele noastre.
Ne pare rău :(
Abonarea nu a reușit.
Te rugăm să încerci din nou, acum sau mai târziu.