Stretching Therapy

Stretchingul este considerat un stimul facilitator in tratamentele de kinetoterapie, acest lucru fiind bazat pe principiul ca un muschi va raspunde cu mult mai multa forta dupa ce a fost intins.

Folosim terapia prin stretching in scopul ameliorarii afectiunilor aflate in stare de remisie, seriile de exercitii diminuand durerea  provocata de contracturile musculare si contribuind la cresterea amplitudinii de miscare.

Exercitiile de stretching trebui efectuate dupa o incalzire prealabila a musculaturii. Un rol foarte important pentru atingerea scopului propus cu ajutorul terapiei prin stretching il are respiratia.

La clinica Kinetic Sport & Medicine, tipurile de exercitii sunt recomandate de kinetoterapeuti in functie de obiectivele de tratament si variaza in functie de afectiunea pacientului.

Cand este recomandata terapia prin stretching?

Stretchingul este recomandat pentru tratamentul afectiunilor degenerative ale coloanei vertebrale, precum si ale afectiunilor reumatismale degenerative, spondiloze, anchiloze, hernii de disc, discopatii vertebrale, lombosciatica.

Stretchingul determina relaxarea musculaturii, atunci cand muschii sunt incordati, inflexibili sau tensionati. Totodata, terapia prin stretching este recomandata pentru persoanele cu tulburari circulatorii.