Joint Techniques

Joint Techniques reprezinta tehnica mobilizarilor articulare care are drept obiective cresterea amplitudinii de miscare si scaderea durerii, favorizand accelerarea programului de recuperare. Aceasta tehnica cuprinde exercitii, mobilizari si posturi atent supravegheate de kinetoterapeut.

Exercitiile realizate sunt executate lent si sunt aplicate progresiv, important fiind faptul ca trebuie sa se evite fortarea excesiva a mobilitatii la intampinarea unei rezistente mai mari.

De exemplu, in afectiunea cronica numita coxartroza sau artroza soldului se va pune accentul pe extensie, rotatia interna si abductie,

iar in osteoatrita genunchiului se va insista pe recastigarea extensiei complete si rotatia interna, apoi pentru cresterea flexiei. Se pot utiliza toate tehnicile cunoscute: posturari, mobilizari pasive sau active, scripetoterapie etc.

Prin tehnicile de mobilizare se urmareste obtinerea unghiurilor functionale de miscare, redobandirea intregii amplitudini de miscare, precum si inlaturarea si compensarea deficientelor care genereaza imobilitatea.