Laserterapia – terapia cu laser

Laserterapia se bazeaza pe emisiile de laser si exercita un efect terapeutic puternic pentru diferite afectiuni cronice, calmand totodata durerile musculare sau durerile articulare, actionand ca un analgezic. Efectele terapiei cu laser se fac simtite foarte rapid, iar eliberarea beta-endorfinelor provocata de emisiile de laser contribuie la imbunatatirea fluxului sanguin in zona afectata.

Printre efectele pe termen lung se numara: cresterea energiei celulare, imbunatatirea metabolismului celular, vindecarea mai rapida a tesuturilor deteriorate, reglarea potentialului de membrana celulara, facilitarea conducerii nervoase (viteza de conducere a impulsului in nerv), reducerea tesutului cicatriceal, cresterea fluxului sanguin la nivelul zonei afectate.

Laserterapia este recomandata pentru tratamentul urmatoarelor afectiuni: dureri de umar, hernie de disc, leziunile cartilajelor, dureri de spate, artroza etc.

Terapia cu laser este recomandata atat pentru tratamentul afectiunilor dureroase, cat si al traumatismelor sportive, in cazul terapiei fizce si al recuperarii medicale.