Evaluare aparat locomotor copii

Importanta evaluarii si imbunatatirii abilitatilor motorii la copii

Abilitatile motorii se refera la miscarea si coordonarea muschilor si a corpului si, de obicei, se impart in abilitati motorii grosiere si abilitati motorii fine. Acestea din urma sunt abilitatile care necesita un grad ridicat de control si precizie in muschii mici ai mainii, pentru realizarea unor actiuni cum ar fi utilizarea tacamurilor. Abilitatile motorii grosiere utilizeaza muschii mari din organism si necesita coordonarea bratelor, picioarelor si a altor parti mari ale corpului pentru a permite echilibrul, coordonarea, timpul de reactie si forta fizica, astfel incat sa putem face miscari mai ample, cum ar fi mersul si alergarea.

Deoarece abilitatile motorii incep sa se dezvolte inca din primele luni de viata ale copilului, ele pot fi observate cu usurinta de parinti sau de alte persoane care au grija de copil. Astfel, parintii sunt indrumati de medicii pediatri sa incurajeze copilul sa practice activitati potrivite varstei, astfel incat sa stimuleze dezvoltarea acestor abilitati, atat de importante in procesul de dezvoltare. De asemenea, este important ca abilitatile motorii sa fie atent monitorizate de un specialist in kinetoterapie pediatrica.

Exista tot mai multe studii care demonstreaza ca abilitatile motorii joaca un rol important in modul in care copilul se misca si practica exercitii fizice potrivite varstei sale. De asemenea, dezvoltarea motorie este strans legata de sanatatea fizica si mentala, inclusiv de dezvoltarea limbajului.

Evaluarea corecta realizata de un kinetoterapeut pediatru si participarea la sedintele de kinetoterapie recomandate ajuta copilul sa se joace in voie si sa exploreze mediul inconjurator la adevaratul sau potential.

Contacteaza-ne pentru o prima evaluare!

EVALUARE COPII 0-2 ANI

Vezi mai multe

EVALUARE COPII 2-15 ANI

Vezi mai multe