Timpul nu vindecă orice
Cere o evaluareTimpul vindecă multe, dar nu și durerile de mușchi sau oase
Cu ajutorul lui ai vindecat tot felul de răni. De la juliturile de când te jucai în spatele blocului, la rușinea notelor mici sau inima frântă atunci când abia ce ți se aprinseseră călcâiele. S-a vindecat frumos chiar și tatuajul ăla făcut pe genunchi într-o sufragerie la parter, în numele primei iubiri. Ai pus mereu osul la treabă când cineva ți-a cerut ajutorul și chiar dacă mai apoi dezamăgirea a fost mare, nu te-ai dat lovit, ai trecut peste și-ai fost din nou tu salvatorul.
Dar ți-ai dat seama că oricât ar trece, timpul nu vindecă orice.
Oasele, mușchii, toată minunăția kinetică a aparatului locomotor, fără de care nu ai fi trecut prin atât de multe locuri și nu ai fi vizitat atât de multe stări și emoții, nu se vindecă de la sine, ci prin recuperare medicală personalizată.
Cu trecerea timpului, problemele musculare sau osoase, care acum îți provoacă doar niște mici neplăceri, se vor resimți din ce în ce mai puternic în cele mai banale activități. Te vei feri să faci mișcări bruște sau le vei face cu teamă de durere. Cel mai probabil, îți va fi din ce în ce mai greu să te apleci, să ridici cumpărăturile sau să faci sport de și cu plăcere.
Cum simți Efectul Kinetic?
- Ceri o evaluare pentru a a fi consultat de un expert
- Primesti un plan si o ofertă personalizată
- Pui osul (și mușchii) la treabă
Dacă ai vreo întrebare, scrie-ne in formular, iar noi îți vom răspunde, evident, în cel mai scurt timp.
Completează formularul și trimite o întrebare.
Intrebari Frecvente
Dacă ar fi să îl rezumăm la o singură frază, aceasta ar fi: starea pe care o ai atunci când faci fără dureri și cu lejeritate aproape orice activitate.
Cu ajutorul ei îți vindeci leziunile articulare și durerile de spate, gât, umăr, încheieturile mâinilor, genunchii sau gleznele.
Ea este folosită pentru a trata o gamă largă de probleme fizice și mentale, inclusiv durerile de spate, leziunile musculare, dar și depresia.
Se spune că obișnuința este a doua natură a omului. Când vine vorba de dureri, corpul se adaptează, iar în timp toleranța la durere crește. Așa ajungi să ai impresia că durerea a dispărut și totul e OK.
În încercarea lui de a se apăra, corpul intră în autoconservare, și va percepe durerea ca fiind „noul normal”. Astfel, din perspectiva corpului, revenirea la starea inițială, va fi, din păcate, dificilă. Uite și un exemplu, ca fie mai ușor de înțeles. Dacă ai dureri de spate când stai într-o poziție corectă la birou, vei începe să stai cocoșat ca să scapi de disconfort. Astfel, corpul tău va crede că noua postură e cea normală, iar revenirea la o postură corectă se va face doar cu efort.
Pe termen lung generează un disconfort. Poti trăi cu el, dar este foarte posibil ca el genereze o reacție în lanț de slabiciuni și sensibilități care îți vor da peste cap stilul de viață. Este important de știut că mereu va fi un risc ridicat de recidivare, iar pentru a evita asta este nevoie de un tratament imediat după accidentare.
Sigur că da. Însă trebuie să fii conștient că recuperarea intarziată înseamnă alocarea unui timp prelungit pentru vindecare. În plus, în timp, amplitudinea în mișcare, mobilitatea, flexibilitatea și forța se vor pierde, iar asta îți va îngreuna procesul de recuperare.