Lombosciatica

Lombosciatica este un tip de durere care afecteaza nervul sciatic la nivelul coloanei vertebrale lombare. Mai este cunoscuta si sub numele de sciatica sau sindromul lomboradicular. Nervul sciatic pleaca din zona inferioara a spatelui si coboara pana in partea din spate a piciorului. Lombosciatica afecteaza deopotriva persoanele tinere si varstnicii si poate avea un impact major asupra activitatilor de zi cu zi. Citeste in continuare, pentru a afla mai multe despre cauzele lombosciaticii, simptomele bolii si cum poate fi tratata.

Tennis elbow

“Tennis elbow” este un termen comun pentru o afectiune cauzata de suprasolicitarea muschilor bratului, antebratului si a palmei, care determina durere la nivelul cotului.

Fractura

Fractura reprezinta o intrerupere a continuitatii osului, produsa printr-o lovitura directa sau printr-un mecanism indirect. Acestea apar atunci cand o zona a unui os nu mai poate sustine forta la care este supusa si cedeaza.

Fasceita plantara

Fasceita plantara este cauza cea mai frecventa de durere la nivelul calcaiului. Fascia plantara este o banda de tesut (ligament) care uneste calcaiul cu degetele si formeaza arcul piciorului. In cazul in care fascia este in tensiune, ea poate prezenta mici rupturi sau inflamare, caz in care apare si durerea in mers sau repaus.