Fibromialgia

Sistemul muscular, alaturi de cel osos, se ocupa de o multitudine de functii importante ale organismului, functionare deficitara a acestora poate afecta serios viata de zi cu zi a pacientilor. Fibromialgia se numara printre afectiunile care ingreuneaza buna desfasurare a activitatilor zilnice si este, deseori, gresit diagnosticata, motiv pentru care pacientii afectati nu primesc intotdeauna indrumare si tratament adecvate. In randurile urmatoare, gasesti informatii detaliate despre ce reprezinta aceasta problema medicala, cum se manifesta si cum poate fi ea tratata.

Discopatia lombara

Discopatia lombara reprezinta o afectiune care apare in urma degenerarii discurilor intervertebrale de la nivelul coloanei lombare. In multe cazuri, patologia poate fi asimptomatica, insa, daca sunt prezente manifestari clinice, simptomatologia specifica este durerea in zona de jos a  spatelui, constanta, cu grade diferite de disconfort. Afla, in cele ce urmeaza, de ce apare discopatia lombara, ce factori de risc o pot agrava, cum se poate diagnostica si ce optiuni terapeutice exista.

Spondilita anchilozanta

Spondilita anchilozanta, numita si boala Bechterew sau spondiloartrita, este o afectiune inflamatorie de la nivelul coloanei vertebrale. Aceasta evolueaza prin fuziunea vertebrelor, rezultand intr-o pierdere progresiva a mobilitatii spatelui si gatului si, prin urmare, in adoptarea unei posturi vicioase. Cu toate ca nu poate fi vindecata, optiunile terapeutice existente ii incetinesc progresia si ii diminueaza simptomatologia. Afla, in cele ce urmeaza, cum apare spondilita anchilozanta, ce complicatii prezinta, cum se poate depista si ce tratamente sunt disponibile.

Lombosciatica

Lombosciatica este un tip de durere care afecteaza nervul sciatic la nivelul coloanei vertebrale lombare. Mai este cunoscuta si sub numele de sciatica sau sindromul lomboradicular. Nervul sciatic pleaca din zona inferioara a spatelui si coboara pana in partea din spate a piciorului. Lombosciatica afecteaza deopotriva persoanele tinere si varstnicii si poate avea un impact major asupra activitatilor de zi cu zi. Citeste in continuare, pentru a afla mai multe despre cauzele lombosciaticii, simptomele bolii si cum poate fi tratata.

Tennis elbow

“Tennis elbow” este un termen comun pentru o afectiune cauzata de suprasolicitarea muschilor bratului, antebratului si a palmei, care determina durere la nivelul cotului.

Fractura

Fractura reprezinta o intrerupere a continuitatii osului, produsa printr-o lovitura directa sau printr-un mecanism indirect. Acestea apar atunci cand o zona a unui os nu mai poate sustine forta la care este supusa si cedeaza.