Totul despre osteoporoza: cauze, simptome, diagnostic si tratament

In ultimii ani, osteoporoza a ajuns tot mai mult in atentia oamenilor, in special datorita tehnologiei de diagnostic tot mai avansate. La fel ca in cazul altor boli ale oaselor, osteoporoza are o evolutie lenta, insa, daca nu este depistata si tratata in stadiile incipiente, poate avea urmari severe, ducand uneori pana la invaliditate. Afla ce este osteoporoza, cum apare si care sunt metodele de tratament disponibile.

Cum apare o crampa musculara si care sunt cauzele?

Crampele musculare sunt contractii bruste si involuntare ale unor muschi sau grupe de muschi. Ele mai sunt cunoscute sub numele de carcei si apar, cel mai frecvent, la nivelul gambei, al labei piciorului sau al muschilor coapsei (cvadriceps si biceps femural). In general, sunt mai predispusi muschii care fac legatura intre articulatii, insa aceasta nu este neaparat o regula.

Proteza de sold: evaluare ortopedica, operatie, recuperare

Articulatia soldului reprezinta un sistem complex care, in stare normala de functionare, permite efectuarea unei multitudini de activitati, cu preponderenta cele ce presupun deplasarea. Atunci cand aceasta articulatie, din diferite cauze, nu poate fi folosita la capacitate maxima sau chiar deloc, cel mai adesea este nevoie sa se intervina chirurgical, inlocuind structurile articulare initiale cu o proteza de sold.

Platfusul: simptome, diagnostic, tratament

Platfusul este cunoscut in popor si sub denumirea de picior plat. El reprezinta una dintre cele mai frecvente modificari de biomecanica a mersului, afectand pana la 30% din populatie, si poate fi diagnosticat si tratat corespunzator pana la atingerea varstei de adult.