Kinetoterapie

Cand vorbim despre kinetoterapie ne referim la miscarile umane si la omul in miscare. Kinetoterapia defineste domeniul care studiaza mecanismele neuromusculare si articulare ale organismului uman.

Kinetoterapia presupune un ansamblu de programe, tehnici si principii de structurare care se adreseaza organismului uman in scop profilactic, terapeutic, recuperator si compensatoriu. Principalele categorii de tehnici pe care se bazeaza kinetoterapia sunt tehnicile anakinetice si cele kinetice.

Prima categorie cuprinde imobilizarea si posturile, pe cand cea kinetica acopera tehnici dinamice si statice (mobilizare activa si pasiva pentru tehnicile dinamice, respectiv contractii izometrice si relaxare musculara pentru tehnicile statice).

Beneficiile kinetoterapiei sunt multiple, incepand cu efectele pozitive asupra capacitatii cardiovasculare, reeducarea respiratorie, cresterea capacitatii organismului la efort, refacerea fortei musculare si cresterea rezistentei la efort, corectarea posturii corpului, imbunatatirea functiilor de coordonare, control si echilibru, relaxare, reeducarea sensibilitatii.

De asemenea, kinetoterapia este utilizata cu succes si in tratamentul afectiunilor aparatului locomotor, afectiunilor reumatice, neurologice, metabolice, afectiunile congenitale etc. Kinetoterapeutii clinicii de recuperare sportiva si medicala Kinetic Sport & Medicine elaboreaza tratamente individualizate de kinetoterapie atat pentru sportivii, cat si pentru persoanele care necesita recuperare medicala.

Gimnastica medicala

Vezi mai multe

GIMNASTICA SPORTIVA

Vezi mai multe