Terapie Shockwave

Terapia Shockwave (cu unde de soc) presupune utilizarea unei tehnologii de ultima generatie. Tratamentul are la baza administrarea unor de soc care strabat tesuturile cu o viteza mai mare decat viteza sunetului. O sedinta de terapie Shockwave dureaza 10-20 de minute. In acest timp, undele de soc actioneaza prin hiperstimulare anestezica si stimularea nervoasa, favorizand vindecarea tesuturilor afectate.

Acest tip de tratament este eficient pentru atenuarea durerii, stimularea circulatiei sanguine locale si a metabolismului, cresterea productiei de colagen, precum si reducerea tensiunii din tesuturile musculare.

Terapia Shockwave este recomandata pentru urmatoarele afectiuni: inflamatii si calcificari la nivelul umarului, tendinta patelara, exostoza calcaneana (pinten calcanean), epicondilite, dureri cronice ale sistemului musculosheletal, puncte de tensiune (trigger points), dureri de spate, boala Depuytren.

Terapia Shokwave este contraindicata femeilor insarcinate, persoanelor care sufera de diabet sau celor care prezinta formatiuni tumorale in zona tratata.