Kinesio Tape

“Kinesio Taping este o arta”. In primul rand, suntem atrasi de modelele complicate pe care kinetoterapeutii le pot desena pe corpul nostru cu ajutorul acestora, insa, in spatele acestei imagini frumoase se afla o afectiune destul de serioasa care, din fericire, este pe cale de a fi tratata. Kinesio Tape a fost creata pentru a facilita procesul natural de vindecare a organismului,  oferind, in acelasi timp, un sprijin si stabilitate la nivelul muschilor si articulatiilor, fara a limita abilitatea corpului in miscare. In plus, manipuleaza tesutul moale extins pentru a prelungi beneficiile terapiei manuale, care face parte din procesul de vindecare a unei leziuni.

Ce este Kinesio tape?

Benzile Kinesio tape pot fi purtate multe zile la rand, materialul din care sunt confectionate acestea necontinand latex si fiin non-alergic.

Nu exista contraindicatii, iar gama de pacienti care pot beneficia de ele variaza de la pediatrie la geriatrie.

Trateaza cu succes o varietate de afectiuni ortopedice, neuromusculare, neurologice, precum si alte afectiuni medicale.

Tehnica Kinesiotape este una terapeutica, oferind pacientului nu doar diminuarea durerii, ci si reabilitarea rapida a zonei afectate. Benzile stimuleaza circulatia periferica, avand capacitatea de a mentine o caldura placuta si constanta la nivelul tesuturilor pe care sunt aplicate. De asemenea, benzile Kinesio tape induc efectul analgezic, determinand diminuarea durerii resimtite de catre pacient.

Avand la baza ani de experienta si studii clinice, kinetoterapeutii Kinetic Sport & Medicine aplica banda pe pacient in functie de necesitatile acestuia si in urma unei evaluari musculo-scheletale – rezultatele evaluarii musculo-scheletale dicteaza in mod specifice care sunt zonele afectate, cum si unde va fi aplicata kinesiotape, dupa aplicarea metodelor de tratament.

Care sunt beneficiile?

Benzile se aplica in context anatomic si se respecta linia fibrei musculare. Acestea pot fi pozitionate in forma de “I” sau pot fi modificate in forma de ”X”, ”Y” sau alte forme specifice. Directia si presiunea cu care este aplicata banda ajuta la refacerea sistemului neuromuscular, reduce durerea si inflamatia, optimizeaza performantele, asigura o buna circulatie sanguina si vindeca in timp ce previne alte leziuni. Evaluarea intregului organism este esentiala in tratarea oricarei afectiuni clinice. Evaluarea completa a pacientului devine necesara, in scopul de a obtine rezultatele dorite de la aplicatia de banda Kinesio Tape, precum si in oricare alt tip de tratament. In unele cazuri, tratamentul unei afectiuni poate necesita tratamentul altor afectiuni preexistente.

Evaluarea musculo-scheletala include testarea manuala musculara, gama de testare musculara, testarea articulara, evaluarea biomecanica, precum si alte teste ortopedice considerate necesare pentru fiecare pacient in parte. Informatiile obtinute in urma acestei evaluari vor permite protocolul de tratament adecvat care urmeaza sa fie amplasat. Kinesio Tape poate aduce un plus de valoare acestui protocol. S-a dovedit ca poate avea efecte fiziologice pozitive asupra pielii, limfei, sistemului circulator, muschilor, ligamentelor, tendoanelor si articulatiilor.