Echipa Cluj Crina Ilies

Crina Ilies

Medic Specialist Recuperare Medicala

Competenta ecografie musculoscheletala

Infiltratii intraarticulare, paravertebrale, cu diferite substante (de ex: ac hyaluronic, cortizon, etc), acestea se fac la indicatie, dupa un consult de recuperare medicala.

-experienta in recuperarea posttraumatica, post interventii chirurgicale ortopedice si neurochirurgicale (la nivelul coloanei vertebrale) si in recuperarea afectiunilor coloanei vertebrale (hernii de disc, sciatalgii, spondilartroza, tulburare de statica vertebrala (cifoza, scolioza)), afectiuni legate de practicarea activitatilor sportive, afectiuni degenerative (coxartroza, gonartroza, osteoporoza, patologie musculo-scheletala, etc), afectiuni reumatologice (poliartrita reumatoida, spondilita anchilozanta, artropatie urica, psoriazica etc), afectiuni neurologice ( sechele post accident vascular cerebral, scleroza multipla, boala Parkinson, polineuropatii de diferite etiologii, pareza faciala).

In urma unui consult de recuperare medicala, se realizeaza un plan de recuperare specific fiecarui pacient, aceasta evaluare si tratamentul de recuperare fiind esentiale pentru scaderea durerii, pentru a obtine o functionalitate si o calitate cat mai buna a vietii pacientului. Integrarea cat mai rapida intr-un astfel de program de recuperare, duc la cresterea sanselor de recuperare.

Procesul de recuperare necesita o abordare in echipa, acest lucru se realizeaza in colaborare cu terapeutii de la Kinetic Sport&Medicine Cluj, pacientul este monitorizat pe tot parcursul recuperarii, se readaptaza planul de recuperare in functie de evolutia acestuia, obtinandu-se astfel rezultate foarte bune.

Recuperarea medicala are ca si scop prevenirea, diagnosticarea, tratamentul si monitorizarea pacientilor cu multiple afectiuni locomotorii, pentru a imbunatati performantele fizice ale acestora si pentru a le asigura o viata activa, cu cat mai putina durere.