Manipulari

Aceasta tehnica nu este dureroasa si nu are efecte secundare, deoarece kinetoterapeutul are in vedere limitele anatomice ale pacientului, in timpul exercitiilor.

In prima etapa, kinetoterapeutul pozitioneaza segmentul care urmeaza a fi mobilizat, avand musculatura relaxata. In continuare, efectueaza o miscare pasiva, atat cat permit elementele anatomice, atingand limita maxima in sensul directiei de miscare.

Astfel, kinetoterapeutul pune in tensiune tesuturile, dupa care indeplineste o miscare brusca, unica si fortata, care reprezinta tehnica de manipulare.

Manipularile au ca obiectiv adaptarea pozitiei corpului si a segmentelor la cerintele planului terapeutic.Este importanta asigurarea comunicarii si a cooperarii dintre kinetoterapeut si pacient in timpul aplicarii terapiei mobilizarilor.

In cadrul clinicii Kinetic Sport & Medicine, pe parcursul realizarii tehnicilor de mobilizare, kinetoterapeutii asigura:

  • Pregatirea pacientului pentru mobilizari pe plan psihic si comportamental
  • Informarea pacientului asupra modului in care urmeaza sa se actioneze global asupra corpului sau numai a anumitor segmente de corp
  • Utilizarea tipurilor de prize si contraprize corespunzatoare actiunilor planificate
  • Pregatirea corespunzatoare a locului de efectuare a manevrelor de manipulare