Pre-competitional

Cand practicam un sport la intensitate mai mare, la nivel muscular se acumuleaza acid lactic care contribuie la oboseala musculara, iar in anumite conditii acest factor contribuie la oboseala patologica, supraantrenament. Kinetoterapeutii au grija sa previna aceste manifestari de oboseala, printr-o diminuare a activitatii musculare.

Pentru prevenirea riscului unor leziuni musculo-scheletale, kinetoterapeutii are drept obiectiv dezvoltarea abilitatilor motorii specifice sportului practicat inainte ca sportivul sa revina in competitii. De asemenea, kinetoterapeutul integreaza toate componentele a programului pre-recuperator in programul de antrenament individual.

In cazul in care sportivul hotaraste ca nu are nevoie de un kinetoterapeut pe durata competitiilor risca sa faca febra musculara, chiar si accidentari, din lipsa exercitiilor de incalzire sau de refacere. Kintoterapeutii din cadrul clinicii Kinetic Sport & Medicine detin cunostintele necesare pentru a stabiliza sportivul, iar in cazul in care este necesar il trimit catre medicul specialist, daca afectiunea depaseste sfera lor de competenta.