Inter-competitional

Kinetoterapeutii includ in tratamentele individuale atat tehnici specifice de masaj, cat si exercitii de stretching si alte tratamente pentru refacere sportiva, in scopul scaderii riscului de accidentare. Stretchingul contribuie la reducerea contracturilor musculare, scade durerea, tensiunea musculara si oboseala fizica. Aceasta tehnica are drept rezultat cresterea amplitudinii de miscare.

De asemenea, exercitiile de stretching contribuie la cresterea flexibilitatii, mentinerea unei stabilitati constante a articulatiilor si ofera protectie impotriva accidentarilor. Astfel, cu ajutorul tehnicilor de stretching, muschii sunt intinsi dupa ce au fost intariti in cadrul antrenamentului, iar riscul micro-traumelor scade considerabil.

Pentru acelasi scop se combina stretchingul cu masajul, in cadrul tratamentelor individuale. Masajul contribuie la reducerea durerii, micsorarea contracturii musculare, imbunatateste circulatia sanguina locala si metabolismul. In cazul in care se doreste ameliorarea tousului muscular, kinetoterapeutul aplica un masaj mai profund.