Testing articular

Testingul articular este realizat obligatoriu la inceputul si la sfarsitul tratamentului kinetoterapeutic, intrucat ofera date importante asupra starii de functionalitate a articulatiei din momentul respectiv. Impreuna cu testingul muscular, testingul articular se numara printre elementele esentiale in luarea deciziilor unor modificari sau interpretari utile a obiectivelor de tratament propuse.

Testigul articular este realizat de catre kinetoterapeut pe parcursul a cinci etape. Initial, kinetoterapeutul masoara amplitudinea miscarilor articulare normale, aceasta etapa fiind urmata de depistarea miscarilor anormale. Totodata, se pun in evidenta eventualele aspecte clinice asociate. O alta etapa importanta in testingul articular este reprezentata de studiul radiologic al articulatiilor. Pentru fiecare articulatie in parte este masurata amplitudinea diferitelor miscari, cum ar fi flexia, extensia etc. Testingul articular este finalizat prin sinteza tuturor datelor obtinute.

Kinetoterapeutii clinicii Kinetic Sport & Medicine explica pacientilor toate procedurile si manevrele care urmeaza a fi efectuate in cadrul testingului articular, pentru a elimina orice grija. Pe durata testarii articulare, pacientul este relaxat din punct de vedere fizic si psihic. Kinetoterapeutii clinicii noastre au indemanarea si cunostintele necesare pentru efectuarea evaluarii aparatului locomotor si vor face cunoscute pacientului posibilitatile functionale normale sau eventualele deficiente ale articulatiilor masurate.