STAI DREPT – TERAPIA POSTURII

Mentinerea unei posturi corecte este vitala pentru starea noastra generala de sanatate. Putine persoane stiu ca o postura corecta este la fel de esentiala ca o dieta sanatoasa, somnul odihnitor si exercitiile fizice.

Kinesio Tape

“Kinesio Taping este o arta”. In primul rand, suntem atrasi de modelele complicate pe care kinetoterapeutii le pot desena pe corpul nostru cu ajutorul acestora, insa, in spatele acestei imagini frumoase se afla o afectiune destul de serioasa care, din fericire, este pe cale de a fi tratata. Kinesio Tape a fost creata pentru a facilita procesul natural de vindecare a organismului,  oferind, in acelasi timp, un sprijin si stabilitate la nivelul muschilor si articulatiilor, fara a limita abilitatea corpului in miscare. In plus, manipuleaza tesutul moale extins pentru a prelungi beneficiile terapiei manuale, care face parte din procesul de vindecare a unei leziuni.

Terapia manuala – Mulligan

Conceptul Mulligan este un complex de metode de evaluare, diagnostic si tratament pentru dureri articulare si disfunctii musculo-scheletale; reprezinta un concept relativ nou si este sustinut de evidente clinice si stiintifice.

Posturo Scan si talonete personalizate

PosturoScan reprezinta un examen clinic care ofera informatii complexe cu privire la biomecanica piciorului, atat in statica, cat si in dinamica: forma boltei plantare, fortele de presiune si repartizarea acestora la nivelul talpilor, in pozitie de repaus, dar si in timpul mersului. Prin intermediul acestei analize, se depisteaza o serie de probleme de biomecanica a piciorului (picior plat, pes cavus, hallux valgus, hallux limitus, pronatie, supinatie, rigiditate talo-calcaneana, rigiditate metatarsofalangiana), care pot conduce, in timp, la afectiuni la nivelul genunchilor, soldurilor si coloanei vertebrale. De aceea, depistarea precoce a problemelor de biomecanica la nivelul picioarelor este primul pas pentru prevenirea altor afectiuni mai grave.

Pro-competitional

Temperatura scazuta a mediului inconjurator sau umiditatea crescuta a aerului contribuie la scaderea elasticitatii musculare. In cazul cresterii temperaturii, scade vascozitatea colagenului. Sportivii afectati de acesti factori prezinta o predispozitie la intinderi si rupturi musculare, mai ales la inceputul antrenamentului. De asemenea, reprezinta un pericol de accidentare daca sportivul nu a facut o incalzire corecta inaintea antrenamentului sau isi antreneaza inegal anumie grupe musculare antagoniste.